Antigua szigetének hajózási térképe (1740–1741)
Philippe Buache

1733-ban a brit gyarmati tanács a Boards of Trade and Plantations alkalmazottja, Henry Popple (?–1743) fontos térképet készített. A nagyméretű, 20 lapos térkép, A map of the British empire in America with the French and Spanish settlements adjacent thereto című mű a legfrissebb brit felmérésekre támaszkodva készült. A térképet a 18. század közepén és második felében számos európai térképkészítő és -kiadó is másolta, köztük a francia Philippe Buache (1700–1773) is. Buache, a 18. század európai kartográfiájának egyik legnagyobb alakja 1721-től – pályája első 17 évében – a francia tengerészeti hivatal, a Dépôt des plans, carte journaux de la Marine alkalmazottja volt. Ezen időszakban számos térképet szerkesztett az észak- és közép-amerikai térség földrajzi viszonyairól.

Buache a rá jellemző kreatív módon a Henry Popple-térképet nem egyszerűen lemásolta, hanem annak adataira támaszkodva valójában egy hajózási térképsorozatot készített a térség fontos szigeteiről és kikötőiről. E sorozat tagja ez a kis térkép is, amelyen Buache a Kis-Antillák szigetcsoport egyik tagját, Antiguát navigációs szempontból ábrázolja. A térkép elsősorban a sziget nagyobb öbleinek és kikötőinek mélységviszonyait és a part menti, a hajósok számára fontos homokpadokat és sziklaszirteket mutatja be.

Antiguát Kolumbusz Kristóf (1451–1506) 1493-ban, a második útján fedezte fel. A sziget 1623-ban vált angol gyarmattá, s az angol telepesek a 17. század végén kiterjedt, rabszolgamunkára alapozott ültetvényes gazdálkodást hoztak létre, amelynek fő terménye a cukornád volt. A sziget emellett – kedvező fekvése révén – a brit tengerészet fontos bázisa lett. A sziget és navigációs viszonyai iránti francia érdeklődés, így az, hogy Buache is fontosnak tartotta a kis szigetet önálló térképen ábrázolni, Antigua stratégiai fontosságával magyarázható.